3 pijnlijke feiten over cybercriminaliteit!

Algemeen nieuws | Cato Networks
januari 26, 2022
Onze bedrijfsgegevens en applicaties moeten ook beschermd worden zonder fysieke firewalls met Cato SASE Cloud

BMW Driving Experience in:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Is jouw organisatie bestand tegen cybercriminaliteit? Als je denkt van wel, hoe zeker ben je daar echt van? Er zijn in Nederland ruim 2 miljoen bedrijven. Hiervan tellen ruim 3.000 bedrijven meer dan 250 medewerkers. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat grote bedrijven met meer dan 250 medewerkers vaker het doelwit zijn van cybercriminelen, dan kleinere bedrijven. Grotere bedrijven hebben meer locaties, meer hardware en dus meer mogelijk zwakke plekken om te hacken. Waar staat jouw organisatie als je onderstaande feiten leest?

1. Cybercriminaliteit in Nederland

Van de grote bedrijven krijgt 8% jaarlijks te maken met cybercriminaliteit van buitenaf – denk aan malware en phishing mails.

“Het verlies van een laptop kan een bron zijn voor cybercriminelen”

25% van de bedrijven met meer dan 250 medewerkers heeft jaarlijks te maken met cybercriminaliteit door interne oorzaken – denk aan uitval van ICT-systemen, het verlies van een laptop of het laten slingeren van wachtwoorden.

Security in de Cloud

2. We zijn slecht voorbereid tegen cybercriminaliteit

Wist je dat slechts 12% van de bedrijven in Nederland goed is voorbereid tegen cybercriminaliteit? Dat zijn slechts 240.000 bedrijven, 1,76 milioen bedrijven hebben hun security helaas onvoldoende op orde. Dit blijkt uit onderzoek van ABN Amro.

“Slechts 12% is goed voorbereid!”

De bedrijven met een goede security hebben dit voor elkaar gekregen door technische oplossingen toe te passen – zoals netwerk en security in de Cloud – security protocollen en betrokkenheid vanuit de werknemers. Met deze 12% loopt Nederland ver achter in Europa als het gaat om actief optreden tegen cybercriminaliteit.

cybersecurity

3. Focus op primaire locaties

Veel organisaties met traditionele firewalls investeren in de beveiliging van primaire locaties (hoofdkantoren, datacenters, etc.) en besparen op de beveiliging van kleinere locaties, die eveneens toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk. Deze kleinere locaties moeten in dezelfde security policy worden meegenomen als de primaire locaties.

Anders zijn ze een mogelijke zwakke plek, en een gewild doelwit voor cybercriminelen.

“Kleinere locaties hebben óók toegang tot het bedrijfsnetwerk”

cybercrime

Kies jij er ook voor om goed beschermd te zijn tegen cybercriminaliteit?

Deze 3 feiten laten zien dat er nog een hoop winst te behalen valt op het gebied van digitale veiligheid. De eerste winst wordt behaald door over te stappen naar SASE, een cloud gebaseerd platform met netwerk en security functionaliteiten. Wil je weten waarom Cato SASE Cloud dé oplossing is? Lees dan ons blog ‘4 redenen om te kiezen voor Cato SASE Cloud’.

Heb je vragen of wil je vrijblijvend met een van onze experts sparren over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Wij helpen je graag via +31 (0) 20 226 1551sales@horizontelecom.nl of plan een (virtuele) afspraak in.

Liever direct een expert aan de lijn?
Mike Nuijs

Mike Nuijs

Marketing Communications Specialist

Als Marketing Communications Specialist bij Horizon Telecom is het mijn missie om interessante content te creëren, met als doel zakelijke klanten wereldwijd te informeren over onze slimme, efficiënte en toekomstbestendige end-to-end connectiviteitsoplossingen.