add_header X-Frame-Options "SAMEORIGIN";

4 redenen om te kiezen voor Cato SASE Cloud

Algemeen nieuws | Cato Networks
januari 26, 2022
cato sase cloud

Herken je dat? De vertraging die optreed omdat alle internetverbindingen van de organisatie via de firewall op het hoofdkantoor lopen. En collega’s thuis en onderweg via een VPN verbinding toegang krijgen tot bedrijfsgegevens en applicaties – maar moeite hebben om een stabiele verbinding te krijgen – waardoor werken op afstand bijna onmogelijk is? Ben je klaar met deze nadelen van een traditionele internet infrastructuur? En overweeg je om de hele internet infrastuctuur naar de Cloud te verplaatsen? In deze blog omschrijven we 4 redenen waarom Cato SASE Cloud een oplossing voor jouw organisatie kan zijn!

1. Cloud gebaseerd

Cato SASE Cloud is een wereldwijd toegankelijk Cloud platform. SASE is erop gericht om vanuit één platform een volledig scala aan netwerk- en security functionaliteiten beschikbaar te stellen aan jouw locaties, applicaties en gebruikers – waar ook ter wereld. SASE positioneert PoP’s wereldwijd strategisch om locaties, applicaties en gebruikers optimaal te ondersteunen met de snelste, beste en veiligste netwerkverbinding. 

Zoals Gartner opmerkt, moeten de SASE PoP’s veel verder gaan dan leveranciers van openbare Cloud platformen, zoals AWS of Azure. SASE moet een dienst leveren met een minimale vertraging in de netwerkverbinding tot aan de locaties, applicaties en gebruikers van een organisatie.

“Eén platform met netwerk- en security functionaliteiten

cato sase cloud

2. Dedicated Backbone

SASE Cloud maakt gebruik van Cato Edge SD-WAN en de Cato Global Private backbone. Cato Edge SD-WAN wordt gebruikt voor de verbinding tussen locaties, applicaties, gebruikers en de SASE Cloud. Cato Global Private backbone is een wereldwijd SLA ondersteund platform van PoP’s en meerdere onderling verbonden tier-1 carriers. 

Zo zorgt de SASE Cloud ervoor dat jouw organisatie ook één veilig, snel en betrouwbaar wereldwijd bedrijfsnetwerk heeft.

“Altijd de beste verbinding tussen locaties, applicaties, gebruikers en de SASE Cloud”

dedicated backbone

3. Traditionele MPLS

Veel organisaties zitten in een digitale transformatie en dan brengen fysieke firewalls gevaren met zich mee, namelijk de beveiliging van jouw digitale werkomgeving. Hoe garandeer je dat bedrijfsgegevens veilig zijn in de Cloud en dat SaaS applicaties niet gehackt worden? 

“De vraag is niet of, maar wanneer jouw organisatie met Cybercriminaliteit te maken krijgt.”

Dreigingen zoals phishing en malware liggen op de loer. De vraag is niet of, maar wanneer jouw organisatie ermee te maken krijgt. Oudere traditionele MPLS netwerken zorgen voor deze veiligheid via fysieke firewalls en zijn gevoelig voor cybercriminaliteit, omdat er periodiek geüpdatet wordt tegen nieuwe dreigingen. De digitale transformatie heeft behoefte aan een moderne oplossing die altijd up to date is, zoals SASE, om bedrijfsgegevens te beveiligen.

Cloud security

4. Cloud firewall

Cato Networks brengt de belangrijkste netwerk- en security functionaliteiten samen in één platform en zorgt voor één complete netwerk securityoplossing in de SASE Cloud. Dit maakt het voor Cato Networks mogelijk om meerdere beveiligingsoplossingen, zoals Next Generation Firewall, Secure Web Gateway, Anti-Malware en IPS als Cloud service, aan te bieden. Zo heeft jouw organisatie één uniform security beleid wereldwijd voor alle locaties, applicaties, gebruikers en bedrijfsgegevens.

Je bespaart ook op onderhoud. Werken met Cloud services zoals SASE betekent dat onderhoud en updates automatisch voor je worden uitgevoerd. Zo blijft jouw SASE Cloud omgeving altijd snel, betrouwbaar en beschermd tegen de nieuwste dreigingen.

“Ga ook voor één uniform security beleid voor alle locaties en gebruikers wereldwijd.”

Kies je ook voor een veilige digitale werkomgeving met Cato SASE Cloud?

Zoals je leest is er veel mogelijk met Cato SASE Cloud. Heb je vragen of wil je vrijblijvend met een van onze experts sparren over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Wij helpen je graag via +31 (0) 20 226 1551sales@horizontelecom.nl of plan een (virtuele) afspraak in.

Liever direct een expert aan de lijn?
Mike Nuijs

Mike Nuijs

Marketing Communications Specialist

Als Marketing Communications Specialist bij Horizon Telecom is het mijn missie om interessante content te creëren, met als doel zakelijke klanten wereldwijd te informeren over onze slimme, efficiënte en toekomstbestendige end-to-end connectiviteitsoplossingen.