add_header X-Frame-Options "SAMEORIGIN";

5 Tips voor het kiezen van de beste Cloud Voice oplossing

Microsoft Teams
juni 11, 2024
5 Tips voor het kiezen van de beste Cloud Voice oplossing

Cloud Voice-technologie wint snel aan populariteit nu bedrijven op zoek zijn naar meer schaalbare, flexibele en kosteneffectieve communicatieoplossingen. Deze verschuiving wordt gedreven door de behoefte aan verbeterde flexibiliteit en het vermogen om snel aan te passen aan veranderende bedrijfsomgevingen. Volgens recente studies is ongeveer 61% van de CEO’s van plan om over te stappen van traditionele telefoonsystemen naar cloud-gebaseerde voice-oplossingen. Deze trend wordt verder versterkt door de 35% van de bedrijven die deze innovatieve technologie al hebben aangenomen en profiteren van de talrijke voordelen, zoals lagere operationele kosten, verbeterde schaalbaarheid en naadloze integratie met andere digitale tools.

Voice as a Service (VaaS) kan communicatie aanzienlijk stroomlijnen en klantinteracties verbeteren. Om VaaS effectief te benutten, is het cruciaal om een weloverwogen keuze te maken die aansluit bij uw zakelijke behoeften en doelen. In deze blog verkennen we de vijf belangrijkste tips om u te helpen de beste VaaS-oplossing te kiezen en veelvoorkomende valkuilen te vermijden. Door deze tips te volgen, kunt u een soepele overgang naar VaaS garanderen en het volledige potentieel voor uw organisatie ontgrendelen.

Wat is Cloud Voice?

Voordat we ingaan op de belangrijkste tips, laten we de basisprincipes van Cloud Voice-oplossingen bespreken. Cloud Voice-oplossingen bieden stemdiensten via de cloud, waardoor de behoefte aan traditionele telefoonhardware en -infrastructuur op locatie effectief wordt geëlimineerd. Deze innovatieve aanpak stelt bedrijven in staat om kapitaaluitgaven te verminderen en hun communicatiesystemen te stroomlijnen.

Deze oplossingen worden gehost door een externe cloudprovider die de verantwoordelijkheid op zich neemt voor het beheren en onderhouden van de voice-infrastructuur, software en functies. Dit betekent dat bedrijven zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten, terwijl de provider ervoor zorgt dat het communicatiesysteem altijd up-to-date en operationeel blijft. Werknemers kunnen toegang krijgen tot deze diensten via verschillende apparaten, waaronder bureautelefoons, softphones of mobiele apparaten. Deze flexibiliteit maakt Cloud Voice een steeds populairdere keuze voor bedrijven die ondersteuning willen bieden voor werken op afstand en hybride werken, en zorgt voor naadloze en betrouwbare communicatie, ongeacht waar hun werknemers zich bevinden. 

Tips voor het kiezen van de beste Cloud Voice oplossing

Het selecteren van een Cloud Voice-oplossing vereist zorgvuldige overweging. Hier zijn vijf belangrijke tips om ervoor te zorgen dat u de beste keuze maakt voor uw bedrijf:

 

 1. Evalueer het functiepakket
  Cloud Voice-oplossingen verschillen sterk in termen van functies en mogelijkheden, wat een aanzienlijke invloed kan hebben op de werknemerservaring. Het is cruciaal om deze functies zorgvuldig te evalueren voordat u een oplossing kiest om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan uw specifieke communicatie-eisen. Deze stap helpt u bij het kiezen van een Cloud Voice-oplossing met de essentiële functies die nodig zijn voor uw bedrijfsvoering zonder te betalen voor onnodige extra’s.

 

 1. Prioriteer betrouwbaarheid en gesprekskwaliteit
  Bij het evalueren van een Cloud Voice-oplossing is het essentieel om de betrouwbaarheid en gesprekskwaliteit te beoordelen. Let goed op de service level agreements (SLA’s), uptime-garanties, netwerkinfrastructuur en gesprekskwaliteitsmetingen van uw provider. Door ervoor te zorgen dat deze aspecten robuust zijn, kunt u problemen zoals verbroken oproepen en slechte geluidskwaliteit voorkomen, wat een positieve invloed kan hebben op uw bedrijfsvoering en klantrelaties.

 

 1. Focus op beveiliging en naleving
  Beveiliging en naleving zijn cruciaal in elk communicatiesysteem. Daarom is het essentieel om de beveiligingsmaatregelen die elke provider implementeert grondig te evalueren. Een ideale Cloud Voice-oplossing moet gegevensversleuteling, toegangscontroles, back-up- en herstelopties en naleving van relevante regelgeving zoals GDPR, HIPAA of PCI DSS bieden.

 

 1. Zorg voor naadloze integratie
  Integratiemogelijkheden zijn essentieel voor het koppelen van uw communicatiesysteem aan andere zakelijke toepassingen, zoals customer relationship management (CRM) of samenwerkingshulpmiddelen. Door ervoor te zorgen dat elke Cloud Voice-oplossing die u overweegt naadloos kan integreren met uw bestaande zakelijke toepassingen, kunt u problemen zoals geïsoleerde communicatiekanalen, de noodzaak van handmatige gegevensinvoer en verminderde productiviteit vermijden.

 

 1. Beoordeel ondersteuning en service
  Een geschikte Cloud Voice-provider moet snelle probleemoplossing en 24/7 ondersteuning bieden om aanzienlijke verstoringen voor uw teams te voorkomen. Door ervoor te zorgen dat u een provider heeft die sterke ondersteuning biedt, kunt u een langere uptime, verhoogde productiviteit en tevredenheid bij zowel werknemers als klanten realiseren.

  

Waarom Horizon Telecom

Horizon Telecom is de toonaangevende ‘next gen’ provider die u gelukkig maakt. Wij maken oplossingen eenvoudig voor u wereldwijd. Bij ons heeft u één betrouwbare partner voor end-to-end oplossingen in ongeëvenaarde internationale communicatie, connectiviteit en beveiliging. Waar en hoe uw bedrijf ook opereert, bij ons krijgt u één contactpersoon, één contract, één Service Level Agreement, één factuur en wij spreken uw taal. Als internationale onafhankelijke telecom-as-a-service provider leveren, ondersteunen en beheren wij proactief uw digitale infrastructuur wereldwijd, 24/7. We opereren carrier-neutraal, waardoor onze experts u de vrijheid kunnen geven om onafhankelijk de slimste oplossingen en de nieuwste innovaties op de markt te kiezen. Sluit u aan bij de tevreden klanten en ervaar de vrijheid, kwaliteit en innovatie die wij bieden.