add_header X-Frame-Options "SAMEORIGIN";

Alles klaar voor terugkeer werknemers naar kantoor?

Algemeen nieuws | Beveiliging | Zscaler
maart 4, 2022
I want one communication solution using Microsoft Teams that I can access anywhere at any time.

De overgang naar moderne werkomgevingen is in volle gang

In de begindagen van de pandemie was de plotselinge noodzaak van personeel om buiten de veilige grenzen van het bedrijfsnetwerk te werken een uitdaging voor veel it-afdelingen. Inmiddels werkt de meerderheid van de werknemers vanuit huis.

De infrastructuur
Na een aanvankelijke strijd om veilige en stabiele externe verbindingen tot stand te brengen met applicaties en gegevens in multi-cloud-omgevingen, datacenters en op bedrijfsservers, is dit technologische landschap geleidelijk het ‘nieuwe normaal’ geworden. Nu begint er langzaam weer een omslag te komen naarmate werknemers terug naar kantoor gaan en daarbij tegen een groot aantal verouderde technische problemen en noodoplossingen aanlopen.

Terugkeer naar een nieuw normaal
It-afdelingen staan voor nieuwe uitdagingen om veilige langetermijnoplossingen te identificeren en implementeren. Hun eerste taak is de datastromen te toetsen aan de beschikbare bandbreedte. Het gebruik van samenwerkingstools en videoconferenties genereert realtime-dataverkeer in het bedrijfsnetwerk en werknemers gebruiken veel meer cloudgebaseerde applicaties dan vóór de pandemie. Ook op kantoor verwachten medewerkers in realtime dezelfde audio- en videokwaliteit en hebben ze toegangsrechten nodig voor de applicaties die ze thuis gebruiken. Bedrijfsnetwerken die gebaseerd zijn op traditionele infrastructuur en afhankelijk zijn van on-premises componenten, zullen hun bandbreedte en transmissiecapaciteit aan serieuze tests moeten onderwerpen.

Vereisten
In dit licht hier een lijst met vereisten die it-afdelingen kunnen gebruiken om zich voor te bereiden op hybride werken:

• Consistente werkomgevingen
 Netwerkcapaciteitsplanning en performance-bewaking
• Problemen met verouderde technologie oplossen

Wil je meer weten over deze vereisten? Lees dan het volledige artikel van Zscaler.