add_header X-Frame-Options "SAMEORIGIN";

Neem eerst deze 4 overwegingen, voordat je jouw SD-WAN contract verlengt!

Cato Networks
februari 27, 2023

Voldoet SD-WAN aan alle netwerk- en beveiligingseisen van vandaag en morgen?

De periode dat het SD-WAN contract verlengt moet worden, is een ideaal moment voor IT- en beveiligingsteams om te beoordelen of het huidige SD-WAN past in de toekomstplannen. Dergelijke plannen kunnen Cloud infrastructuur omvatten, cyberrisico’s verminderen en werken vanaf elke locatie mogelijk maken. 

Deze 4 overwegingen helpen je te bepalen of je jouw SD-WAN contract moet verlengen of dat een SASE oplossing wellicht beter past bij de toekomst.

Overweging 1: Beveiliging

Naarmate het verkeersvolume toeneemt, worden gegevens en activa kwetsbaarder. Beveiligingsmaatregelen verkleinen het aanvalsoppervlak door ervoor te zorgen dat verkeer en data alleen toegankelijk blijven voor geautoriseerde gebruikers en diensten. Door geavanceerde beveiligingstechnologieën te implementeren, verkleinen organisaties het risico op inbreuken, die financiële, juridische en zakelijke gevolgen hebben.

Overweging 2: Cloud-optimalisatie

De digitale transformatie omvat het verplaatsen van applicaties en infrastructuur naar de Cloud, evenals het gebruik van externe cloudapplicaties binnen organisaties. Dergelijk verkeer en toegang moeten worden geoptimaliseerd voor de Cloud, in termen van prestaties, migratie en beveiliging.

Overweging 3: Wereldwijde toegang

Medewerkers en gegevens zijn wereldwijd verspreid. Daarom hebben bedrijven een voorspelbaar en betrouwbaar netwerk nodig om locaties, applicaties en gebruikers wereldwijd te verbinden met de Cloud en datacenters. Het internet is een grillige oplossing waar je niet op kan bouwen.

Overweging 4: Toegang op afstand

De pandemie heeft het hybride werken een flinke boost gegeven. Of je nu vanuit huis werkt, onderweg of vanuit een ander kantoor: toegang op afstand is een vereiste die moet worden ondersteund om zakelijke flexibiliteit te garanderen. Daarnaast hebben ook leveranciers toegang nodig tot bedrijfsapplicaties voor samenwerkingen.

Welke securityoplossing is er naast SD-WAN?

SD-WAN is op veel gebieden van toegevoegde waarde, maar er zijn gevallen waarin een oplossing nodig is om de ontbrekende mogelijkheden binnen SD-WAN aan te vullen. Een alternatief is om aanvullende puntoplossingen te implementeren, die integreren met SD-WAN zoals: speciale locatiebeveiliging, een mobiel zero trust-netwerk of een Cloud extensie (bijvoorbeeld Azure ExpressRoute). Een tweede alternatief is het implementeren van een oplossing die SD-WAN en alle puntoplossingen in één geconvergeerd product omvat. Dit is SASE.

Wat is SASE?

SASE (Secure Access Service Edge) is een platform dat alle netwerk- en beveiligingsfunctionaliteiten samenbrengt in één, Cloud-native wereldwijde en veilige service. Met SASE krijgen organisaties alle voordelen in een vereenvoudigde en gestroomlijnde oplossing, maar zonder de frictie van het integreren en onderhouden ervan.

Spoedcursus SASE? Boek een 1:1 demo!