add_header X-Frame-Options "SAMEORIGIN";

De voordelen van SASE

Beveiliging | Cato Networks
april 2, 2024
De voordelen van SASE

Said Abouelouyoun legt uit,

De digitale revolutie heeft de weg vrijgemaakt voor werken vanaf elke locatie en de opkomst van Cloud computing, wat wereldwijd de adoptie van SASE (Secure Access Service Edge) versnelt. Gartner voorspelt dat tegen 2025, 60% van de organisaties SASE zal hebben omarmd, voorzien van duidelijke strategieën en tijdschema’s voor de integratie van SASE-oplossingen.

Organisaties stappen snel over op SASE, getriggerd door het vermogen om diensten naadloos te integreren. Deze technologische transformatie stelt organisaties in staat hun groeitraject te versnellen, de beveiliging te verhogen en de kosten te optimaliseren, waardoor de manier waarop werk functioneert fundamenteel verandert.

De voordelen van overstappen en het verbeteren van de prestaties:

 • Wereldwijde beschikbaarheid: De cloud-gestuurde Points of Presence van SASE zorgen ervoor dat gebruikers continu toegang hebben tot essentiële netwerk- en beveiligingsdiensten vanaf elke locatie, wat een consequent veilige ervaring voor iedereen garandeert.
 • Eenvoudig beheer: Terwijl organisaties worstelen met de complexiteit van talrijke individuele oplossingen, biedt SASE een oplossing door een verenigde beheerinterface te introduceren. Dit vereenvoudigt beveiligingsupdates en beheer over de hele organisatie.
 • Directe connectiviteit: Door gebruik te maken van Cloud technologie, biedt de SASE-architectuur organisaties aanpasbare connectiviteit om aan complexe eisen te voldoen. Of het nu gaat om moeiteloos verenigen van externe teams of het snel integreren van nieuwe middelen, SASE maakt wereldwijde uitbreiding toegankelijker.
 • Single-pass processing: Met zijn innovatieve verwerkingsengine in één doorgang verbetert SASE de efficiëntie van de pakketverwerking. Het combineert behendig verschillende netwerk- en beveiligingstaken in één keer, wat flexibiliteit en vindingrijkheid biedt met nauwelijks enige vertraging.
 • Onderhoudsvrij: SASE bevrijdt IT-afdelingen van routinematige onderhoudstaken zoals het toepassen van patches en het vervangen van hardware, waardoor ze meer tijd kunnen besteden aan het aanpakken van de snel veranderende behoeften van het bedrijf.

Het voordeel van het verhogen van de beveiliging via een uniform beleid:

 • Uniforme beveiliging overal: Traditionele beveiligingsapparaten schieten vaak tekort in het adequaat beschermen van alle netwerkranden, zonder essentiële functies zoals IPS, NGFW en SWG. SASE pakt dit gat aan door een samenhangend netwerkraamwerk te integreren, waardoor elk eindpunt dezelfde bescherming ontvangt door uniforme beleidstoepassing.
 • Gebaseerd op identiteit: SASE stelt organisaties in staat om netwerk- en beveiligingsprotocollen te ontwikkelen op basis van gebruikersidentiteit, in plaats van alleen een IP-adres. Deze aanpak vermindert complexiteit en verbetert de beveiliging voor toegang tot bedrijfskritische systemen, ongeacht het apparaat of de locatie van de gebruiker.
 • Geen capaciteitsbeperkingen: SASE verwijdert de beperkingen van apparaatcapaciteit, waardoor IT-afdelingen moeiteloos alle middelen kunnen beveiligen en een robuuste beveiligingshouding kunnen handhaven.
 • Weerbaar en zelfherstellend: SASE-platforms stellen organisaties in staat om wendbaar en verbonden te blijven met zijn uitgebreide herstelsysteem na storingen, wat een betrouwbare, altijd beschikbare service garandeert.
 • Volledig overzicht: SASE biedt bedrijven volledige end-to-end zichtbaarheid van hun netwerk, waardoor IT-teams vol vertrouwen controle kunnen houden – geen blinde vlekken nodig. Integreer naadloos al het WAN- en internetverkeer met de gecentraliseerde SASE Cloud voor ultieme gemoedsrust.

Het voordeel van het verwijderen van complexiteit en het verminderen van kosten:

 • Versnelde Return on Investment: SASE kan traditionele MPLS-netwerken verbeteren of zelfs vervangen, wat leidt tot onmiddellijke en aanzienlijke besparingen ten opzichte van kostbare MPLS-verbindingen.
 • Gestroomlijnde kostenstructuur: Door kapitaaluitgaven en de noodzaak voor intern beheer en onderhoud te vermijden, verschuift SASE alle kosten naar operationele uitgaven.
 • Lagere totale eigendomskosten: SASE vermindert zowel directe als indirecte kosten die verbonden zijn aan netwerk- en beveiligingsbeheer.
 • Directe besparingen: Door alle noodzakelijke netwerk- en beveiligingsfunctionaliteiten te integreren, elimineert SASE de kosten die verbonden zijn aan het aanschaffen van afzonderlijke oplossingen.
 • Indirecte besparingen: Traditionele netwerkoplossingen hebben IT-afdelingen belast met onderhoud, wat afbreuk doet aan bedrijfsgroei. SASE revolutioneert dit door een uniform beveiligings- en netwerkplatform te bieden, waardoor IT wordt bevrijd van de uitputtende taken van installatie, configuratie en onderhoud. Deze verandering stelt IT-teams in staat zich te concentreren op het vooruithelpen van de organisatie.

Waarom Horizon Telecom

Horizon Telecom, dé premium MSP-partner voor het implementeren van SASE-oplossingen. Met onze expertise in Clouden netwerkbeveiliging kunnen we je organisatie helpen het groeitraject te versnellen met verhoogde beveiliging en kosteneffectiviteit. Laat ons jouw helpen complexiteit te verwijderen en kosten te verminderen met SASE-oplossingen en je organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Waarom zou ik SASE omarmen?

Je bent ongetwijfeld vertrouwd met de complexiteit van het beheren van een veilige en efficiënte netwerkinfrastructuur binnen een internationaal opererende organisatie. De voordelen van het implementeren van SASE-oplossingen zijn aanzienlijk: niet alleen zorgen ze voor een verbeterde beveiliging en eenvoudiger beheer, maar ze dragen ook bij aan betere prestaties en lagere kosten.

Met Horizon Telecom als je partner, bieden we je de mogelijkheid om de werkwijze van je organisatie te veranderen. Dankzij onze diepgaande kennis op het gebied van Cloud en netwerkbeveiliging, ben je in staat om het groeipotentieel van je bedrijf te maximaliseren. SASE voorziet je onderneming van wereldwijde toegankelijkheid, vereenvoudigt het beheer, zorgt voor directe connectiviteit, biedt verwerking in één doorvoer, hanteert een uniform beveiligingsbeleid, en vermindert zowel complexiteit als kosten.

Neem contact met ons om zelf te ervaren hoe Horizon Telecom het potentieel van je organisatie kan ontsluiten en je het vertrouwen geeft dat je netwerk veilig en optimaal is ingericht voor succes.