add_header X-Frame-Options "SAMEORIGIN";

Wat zijn de voordelen van SSE?

Beveiliging | Cato Networks
februari 13, 2024
Wat zijn de voordelen van SSE?

Ket Chu van Horizon Telecom legt uit:

Bedrijven kunnen aanzienlijke voordelen realiseren door te kiezen voor een wereldwijd gedistribueerde, cloud-native architectuur met geïntegreerde Security Service Edge (SSE) mogelijkheden. Het samenbrengen van SWG, CASB/DLP en ZTNA in een naadloos geïntegreerd dienstenaanbod stelt organisaties in staat te profiteren van convergentie, zonder compromissen te sluiten op het gebied van beveiliging en prestaties. Deze benadering komt overeen met de visie van Gartner voor een Secure Access Security Edge (SASE). Ontdek de voordelen die IT-teams binnen bedrijven kunnen halen uit een geavanceerde geconvergeerde SSE-oplossing, aangeboden door de ideale leverancier van netwerkbeveiliging. 

Consistente handhaving van beveiligingsbeleid 

SSE biedt ongeëvenaarde beveiliging door een wereldwijd netwerk op te zetten dat alle endpoints verbindt om een veilig platform te vormen. Elke gegevensuitwisseling tussen twee punten wordt grondig onderzocht, waarbij de handhaving van beleidsregels zonder compromissen wordt gegarandeerd, ongeacht de locatie of budgetbeperkingen. Bovendien strekt deze beveiliging zich uit tot interacties tussen door mensen aangestuurde apparaten en omvat het ook toepassingen en IoT-apparaten, waardoor een alomvattende dekking voor ondernemingen wordt geboden om zowel bestaande als moderne netwerken te beveiligen. 

Verminderd aanvalsoppervlak met Zero Trust Access (ZTA) 

Via SSE kunnen organisaties profiteren van de voordelen van zero-trust access, zodat gebruikers alleen toegang krijgen tot geautoriseerde toepassingen. Deze methode maakt gebruik van een toepassingsoverlay-netwerk met vooraf gedefinieerde connectoren of identiteitsbewuste segmentatie in combinatie met grondige inspectie van diepe pakketbeveiliging om geverifieerd vertrouwen te vestigen. In beide situaties worden dreigingen gedetecteerd en wordt voortdurend toezicht gehouden op gegevens om afwijkingen zoals kwaadaardige aanvallen en mogelijk verlies van gegevens te ontdekken.  

Elastische, hoogwaardige beveiligingsinspectie 

SSE biedt een alomvattende oplossing voor het tot stand brengen van veilige en efficiënte connectiviteit over verschillende cloudomgevingen. Het netwerk van Points of Presence (PoPs) maakt gebruik van fysieke infrastructuur met weinig overhead of nodes in de publieke cloud, waardoor snelle schaling mogelijk is zonder concessies te doen aan gebruikerservaring of gegevensbeveiliging. Met points of presence strategisch geplaatst binnen 25 ms van elke bedrijfslocatie, zorgt SSE voor optimale lokale en wereldwijde routering, en biedt schaalbaarheid die kan worden aangepast op basis van consumentenbehoeften. 

Verbeterde beveiligingshouding 

SSE-providers zijn experts op het gebied van beveiliging en cloudservices, die onschatbare ondersteuning bieden aan organisaties. Hun Security Operations Centers (SOCs) monitoren nauwgezet het cyberdreigingslandschap, identificeren snel kwetsbaarheden of potentiële bedreigingen en implementeren effectieve mitigaties. Deze service verlicht niet alleen de druk op interne IT-medewerkers, maar levert ook bescherming op expertniveau, waardoor risico’s die verband houden met zowel bekende als opkomende bedreigingen worden verminderd, evenals het consistent minimaliseren van aanvalsoppervlakken.  

SSE vermindert de IT-werklast zonder klantenbetrokkenheid  

SSE-providers vergemakkelijken een volledig beheerde cloudservice met geautomatiseerde functies om een continue werking en tijdige updates te waarborgen. Dit resulteert in een verminderde totale eigendomskosten, waardoor IT-middelen zich kunnen richten op activiteiten die meer waarde genereren in plaats van routinematige onderhoudstaken. Om de uptime te verbeteren, kunnen gebruikers soepel overschakelen tussen Points of Presence (PoPs) in geval van connectiviteitsproblemen, dankzij de hoge beschikbaarheid die in het systeem is ontworpen. 

Cato SSE 360: Totale zichtbaarheid, optimalisatie en controle van al het bedrijfsverkeer Optimaliseer uw beveiligingsmogelijkheden met Cato SSE 360. Deze allesomvattende oplossing zorgt voor volledige zichtbaarheid, optimalisatie en controle over alle gebruikers, toepassingen en verkeer. Het gaat zelfs verder door een overgang naar een vereenvoudigde netwerk- en beveiligingsinfrastructuur (SASE) mogelijk te maken, waarbij de voordelen worden uitgebreid. Naast het verbeteren van operationele efficiëntie en het versterken van de cyberbeveiligingshouding, brengt Cato aanzienlijke kostenbesparingen en flexibiliteit met zich mee, waardoor bedrijven kunnen gedijen in elke digitale omgeving. Ontdek vandaag nog de mogelijkheden van een betere beveiliging! 

Waarom Horizon Telecom  

Als wereldwijd opererende organisatie heeft u behoefte aan een premium MSP-partner die geavanceerde beveiligingsoplossingen kan leveren om uw waardevolle activa te beschermen. Daar komt Horizon Telecom in beeld. Met Cato SSE bieden wij u uitgebreide zichtbaarheid, optimalisatie en controle over al het wereldwijde verkeer, gebruikers en toepassingen, zodat u met vertrouwen kunt opereren.  

Neem vandaag nog contact met ons op of meld u aan voor een demo om zelf te ervaren hoe Horizon Telecom u kan ondersteunen om competitief te blijven op de voortdurend veranderende markt. Kies Horizon Telecom als uw premium MSP-partner en blijf een stap voor op de concurrentie.