SSE vs SASE: Wat is het verschil?

Algemeen nieuws | Beveiliging | Cato Networks
februari 6, 2024

BMW Driving Experience in:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

SSE vs SASE: Wat is het verschil?

Said Abouelouyoun van Horizon Telecom legt uit:

SSE (Security Service Edge) en Secure Access Service Edge (SASE) bieden twee krachtige oplossingen voor moderne digitale beveiliging. Hier bekijken we de verschillen tussen hen om u te helpen beslissen welke het meest geschikt is voor uw organisatie.

Wat is SASE?

In 2019 introduceerde Gartner Secure Access Service Edge (SASE), wat de cybersecurity revolutionair veranderde. SASE integreert naadloos netwerkprestaties en beveiliging in een verenigde, op de cloud gebaseerde service met twee hoofdpijlers: networking en security. De networking pijler maakt gebruik van SD-WAN, WAN-optimalisatie en kwaliteit van de dienstverlening voor robuuste connectiviteit. Tegelijkertijd beveiligt de security pijler het verkeer en zorgt voor toegankelijkheid van toepassingen door de integratie van Secure Web Gateways (SWG), Cloud Access Security Broker (CASB), Zero Trust Network Access (ZTNA) en Firewall as a Service (FWaaS), waarbij de veiligheidsbeleidsregels van het bedrijf worden gehandhaafd op gebruikerslocaties.

Wat is SSE?

Voortbouwend op het SASE-framework introduceerde Gartner later de Security Service Edge (SSE)-categorie. SSE is een gespecialiseerde vorm van netwerkbeveiligingsconvergentie, waarin Secure Web Gateways (SWG), Cloud Access Security Broker/Data Loss Prevention (CASB/DLP), en Zero Trust Network Access (ZTNA) worden samengevoegd tot een enkele cloud-native service. Het fungeert als een veilige gateway voor internettoegang, Software as a Service (SaaS)-toepassingen en specifieke interne toepassingen. SSE richt zich niet direct op veilige toegang tot Wide Area Network (WAN)-resources, die deel blijven uitmaken van een afzonderlijke technologiestack met onder andere SD-WAN, Next-Generation Firewalls (NGFWs) en wereldwijde netwerkbackbones.

SASE vs SSE: Wat is het verschil?

SSE functioneert als een integraal onderdeel binnen het bredere spectrum van veilige en geoptimaliseerde toegang die wordt geboden door SASE. Terwijl het gebruikers een naadloze ervaring biedt, beschermt deze geavanceerde beveiligingsoplossing tegen kwaadwillende bedreigingen, aanvallen en gegevensverlies.

SASE of SSE: Wat kies je?

Organisaties staan op een cruciaal punt in IT-besluitvorming en overwegen de weg naar de “geconvergeerde toekomst” van hun infrastructuur. Sommigen kiezen voor onmiddellijke transformatie via volledige SASE-convergentie, terwijl anderen het in meerdere fasen kunnen benaderen, te beginnen met de integratie van beveiliging en SD-WAN op termijn. Een SASE-platform van één leverancier komt naar voren als een strategische keuze, wat de weg effent voor optimalisatie, gestroomlijnde operaties, lagere kosten en maximale flexibiliteit in toekomstige inspanningen.

Cato SSE 360: Totale Zichtbaarheid, Optimalisatie en Controle met een Naadloze Weg naar SASE-convergentie

Cato biedt twee toonaangevende oplossingen voor flexibele netwerk- en beveiligingstransformatie. Cato SSE 360, die de definitie van Gartner voor SSE overtreft, biedt uitgebreide zichtbaarheid in verkeer, gebruikers, apparaten en toepassingen vanaf elke locatie. Deze veilige oplossing optimaliseert de toegang tot internet, openbare cloudtoepassingen, WAN-resources en datacenters, waardoor aanvalsoppervlakken worden verminderd door overbodige puntproducten zoals firewalls of wereldwijde backbones te elimineren.

De soepele migratie naar volledige convergentie met Catalyst vergemakkelijkt de overgang van traditionele netwerkarchitecturen naar krachtige hybride clouds via het SASE Cloud Platform aangedreven door Cato Security Services (Cato SSEC). Cato SASE Cloud verbindt naadloos de resources van een organisatie, met een privénetwerkcapaciteit met 70+ Points of Presence (PoPs). Het bedienen van meerdere Tier 1-providers garandeert SLA-gegarandeerde verbindingen, verbetert de prestaties door middel van route-optimalisatie en WAN-versnelling. De zelfherstellende infrastructuur, samen met volledige versleutelingsmaatregelen voor beveiliging, zorgt voor ononderbroken uptime.

Revolutionaire Cybersecurity met XDR: Innovatieve Aanpak van Cato Networks

In het voortdurend veranderende landschap van cybersecurity heeft Cato Networks baanbrekende ontwikkelingen geïntroduceerd, waaronder ’s werelds eerste op SASE gebaseerde extended detection and response (XDR) en het baanbrekende op SASE beheerde endpoint protection platform (EPP). Het Cato SASE Cloud-platform markeert een belangrijke mijlpaal in de vooruitgang van de branche naar een veiliger, geconvergeerd en responsiever cybersecurity-framework. Door de naadloze integratie van SASE met XDR- en EPP-capaciteiten vertegenwoordigt dit innovatieve platform een transformerende verschuiving in de aanpak van cybersecurity-uitdagingen. De Cato XDR-tool, ontwikkeld door analisten voor analisten, is een uitstekend voorbeeld van deze paradigmaverschuiving. Het stelt niet alleen efficiënte bediening van meer klanten met minder analisten in staat, wat de omzet verhoogt, maar ook de uitzonderlijke mogelijkheid om bedreigingen sneller te verhelpen dan alternatieve oplossingen, wat resulteert in verbeterde beveiliging en meer tevredenheid bij eindklanten.

Waarom zou je SASE omarmen?

Als IT-directeur van een wereldwijd opererende organisatie, bent goed bekend met de uitdagingen die komen kijken bij het beveiligen van cloud computing. Traditionele oplossingen schieten vaak tekort, waardoor IT-teams worden opgezadeld met een overvloed aan puntoplossingen die complexiteit en kosten toevoegen. Hier komt Cato SASE Cloud in beeld, met een holistisch netwerk dat WAN-beheer vereenvoudigt en de complexiteit die gepaard gaat met meerdere puntoplossingen uitwist. Met ’s werelds eerste SASE-platform krijgen bedrijven ongekende zichtbaarheid, gegevensveiligheidsmechanismen en aanvullende bedreigingsbescherming, terwijl de efficiëntie wordt gemaximaliseerd en de kosten worden geminimaliseerd. Als premium MSP-partner heeft Horizon Telecom de expertise en ervaring om uitgebreide en geavanceerde beveiligingsdiensten te implementeren met behulp van ’s werelds eerste SASE-platform. Laat ons je helpen de cloud computing van jouw onderneming te beveiligen voor een betere toekomst vandaag.

Waarom Horizon Telecom?

Als wereldwijde opererende organisatie heb je een betrouwbare en uitgebreide oplossing nodig om het netwerk en gegevens te beschermen tegen kwaadwillende bedreigingen, terwijl je tegelijkertijd geoptimaliseerde toegang tot al uw resources waarborgt. Hier komt Horizon Telecom in beeld als premium MSP-partner voor de implementatie van oplossingen. Ons team van experts zal met je samenwerken om een volledig geïntegreerd en flexibel platform te ontwerpen en implementeren dat aan de specifieke behoeften voldoet. Je krijgt totale zichtbaarheid, optimalisatie en controle over al het verkeer, gebruikers, apparaten en apps, ongeacht de locatie. Kies Horizon Telecom als vertrouwde MSP-partner en zet de eerste stap naar een veilige en geoptimaliseerde toekomst voor je organisatie.

Neem vandaag nog contact met ons op of meld je aan voor een demo om uit de eerste hand te ervaren hoe Horizon Telecom je competitief kan houden in de voortdurend veranderende markt van vandaag.