3 veranderingen die de adoptie van SASE wereldwijd stimuleren

Beveiliging | Cato Networks
oktober 18, 2023

BMW Driving Experience in:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

In de snel evoluerende digitale wereld vertegenwoordigt SASE (Secure Access Service Edge) een moderne oplossing voor de steeds complexere netwerk- en beveiligingsbehoeften van bedrijven. De opkomst van cloud computing en de veranderende dynamiek van de samenleving hebben het pad van digitaal verkeer verlegd, waarbij data steeds vaker via het openbare internet wordt verstuurd in plaats van naar de traditionele datacenters van organisaties. Deze fundamentele verschuiving heeft geleid tot nieuwe en complexe uitdagingen op het gebied van netwerken en beveiliging, die niet langer effectief kunnen worden aangepakt met de bestaande point-oplossingen.

SASE vertegenwoordigt een convergerende, op de cloud gebaseerde architectuur voor netwerken en beveiliging, die specifiek is ontworpen om te voldoen aan de eisen van moderne bedrijven. Het biedt beveiligde wereldwijde WAN-verbindingen, garandeert optimale prestaties van cloudapplicaties en biedt flexibele en veilige toegang, ongeacht waar gebruikers zich bevinden.

Laten we nu dieper ingaan op drie verschillende veranderingen en uitdagingen die wereldwijd de adoptie van SASE aanwakkeren.

Z

1. Filiaal van één

De opkomst van mobiele apparaten en voortdurende connectiviteit heeft werknemers in staat gesteld om altijd en overal productief te zijn. Dit heeft individuele medewerkers veranderd in wat we vaak een ‘filiaal van één’ noemen, wat betekent dat ze als zelfstandige eenheid kunnen opereren. Aangezien werken op afstand steeds meer de norm wordt in de bedrijfscultuur, is het van cruciaal belang dat IT- en beveiligingsteams netwerk- en beveiligingsoplossingen vinden om deze ‘filialen van één’ naadloos en veilig te laten werken, alsof ze zich op kantoor bevinden. Dit is van essentieel belang om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Hoe SASE helpt
SASE biedt ondersteuning aan werknemers die van overal kunnen werken, en dat met dezelfde schaalbare, robuuste infrastructuur en strikte beveiligingsprotocollen als degenen die op locatie werken. Het optimaliseert de gegevensoverdracht naar elke rand en houdt voortdurend toezicht op het netwerkverkeer om potentiële bedreigingen te identificeren en toegangscontrole te handhaven. Dit resulteert in een uniforme, snelle en veilige netwerk- en applicatie-ervaring voor alle gebruikers, vergelijkbaar met die op kantoor. Dit garandeert dat ze net zo productief kunnen zijn, zo niet productiever, dan hun collega’s die op de fysieke werkplek aanwezig zijn.

Z

2. Direct toegang tot internetfilialen

Naast de opkomst van ‘Filialen van één’ ondergaan ook de traditionele kantoren aanzienlijke veranderingen. De tijd waarin vestigingen met honderden medewerkers als één samenhangende bedrijfseenheid fungeerden, is voorbij. Tegenwoordig werkt elke medewerker als een autonome eenheid, waarbij ze wereldwijd communiceren en verbinding maken met mondiale cloudinfrastructuren, platforms en applicaties. Hierdoor zijn filialen getransformeerd in verzamelingen van gebruikers die in zekere zin als ‘filialen van één’ opereren.

IT en beveiliging spelen een cruciale rol in het bieden van snelle en geoptimaliseerde toegang tot het openbare netwerk en SaaS-applicaties voor alle gebruikers, ongeacht de locatie of het tijdstip

Hoe SASE helpt
SASE biedt bedrijven SD-WAN-mogelijkheden voor hun ‘last-mile’ connectiviteit en een wereldwijde privé-backbone als vervanging voor MPLS en het onvoorspelbare openbare internet. Met WAN-optimalisaties en een beheerde backbone worden hoge prestaties gegarandeerd voor applicaties die zich tussen vestigingen en de cloud bevinden, dit alles tegen lagere kosten.

Z

3. Het consolideren van leveranciers

Met een overvloed aan gespecialiseerde oplossingen en leveranciers om uit te kiezen, staan IT- en beveiligingsteams voor de uitdaging om te bepalen welke oplossing het beste aansluit op hun huidige en toekomstige behoeften. Nadat ze leveranciers hebben geselecteerd, moeten ze zich bezighouden met het beheren van verschillende ‘kastjes’, zoals een beveiligde webgateway, firewalls en externe webtoegang, enzovoort. Dit kan leiden tot aanzienlijke overheadkosten en complexiteit.

Dit proces is tijdsintensief en kan de effectiviteit van elke afzonderlijke oplossing in de weg staan. Bovendien kan het integreren van deze oplossingen, die niet oorspronkelijk ontworpen zijn om samen te werken, zwakke punten in de cyberbeveiliging creëren. Dit brengt zowel de veiligheid als de operationele stabiliteit van de organisatie in gevaar.

Hoe SASE helpt
SASE vereenvoudigt het beheer door één geïntegreerde oplossing te bieden voor alle huidige en toekomstige netwerk- en beveiligingsbehoeften. Met één enkele console voor configuratie, beheer en rapportage kunnen alle netwerk- en beveiligingsfuncties efficiënt worden beheerd. Dit verbetert de zichtbaarheid, stelt IT in staat om optimalisaties uit te voeren en problemen op te lossen, bespaart kostbare tijd en zorgt ervoor dat één uniforme reeks beleidsregels voor het gehele netwerk kan worden afgedwongen.

Conclusie

De wereldwijde digitale transformatie heeft de vraag naar flexibele oplossingen gestimuleerd die zowel veilige als hoog presterende wereldwijde toegang kunnen bieden. Desalniettemin realiseren IT- en beveiligingsteams zich dat puntoplossingen niet alleen ontoereikend zijn om aan hun behoeften te voldoen, maar ook de complexiteit van netwerken vergroten.

Deze veranderingen hebben geleid tot de opkomst van SASE, wat staat voor Secure Access Service Edge, een benadering waarbij alle netwerk- en beveiligingsfuncties worden geconvergeerd in één enkele cloudservice. Dit bevordert de eenvoud en flexibiliteit die moderne bedrijven nodig hebben.

Dankzij SASE kunnen IT- en beveiligingsteams zich moeiteloos aanpassen aan de veranderende behoeften van hun organisatie. Ze ondersteunen hiermee het digitale personeel op elke locatie, en bieden geoptimaliseerde prestaties en geavanceerde beveiliging die de groei stimuleert en bedrijfscontinuïteit waarborgt.

Meer leren over SASE of Cato Networks? Klik hier