add_header X-Frame-Options "SAMEORIGIN";

7 redenen waarom analisten SASE aanbevelen

Beveiliging | Cato Networks
oktober 4, 2023

BMW Driving Experience in:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Vier jaar geleden introduceerde Gartner SASE, een revolutionaire samensmelting van netwerk en beveiliging. Een Cloud-native krachtpatser dat een naadloze fusie van SD-WAN, FWaaW, CASB, SWG, ZTNA en meer omvat. Hoog tijd om de oplossing te evalueren en ons te verdiepen in de perspectieven van marktleiders over SASE. Wij zetten de belangrijkste inzichten voor je op een rij:
Z

1. Convergentie is belangrijker dan het toevoegen van nieuwe functies

Het Futuriom-rapport wijst op SASE als belichaming van een bredere trend: de integratie van technische tools met cloudsystemen. Puntoplossingen bemoeilijken IT-taken, verhogen veiligheidsrisico’s en vertragen netwerken. SASE bundelt netwerken en beveiliging in een geïntegreerd cloudplatform, wat leidt tot verbeterde efficiëntie en effectiviteit dankzij gestroomlijnde verwerking, uitgebreide intelligentie en vereenvoudigd netwerkbeheer.

Z

2. SASE: de ultieme convergentie

SASE staat voor totale integratie. Gartner’s voorspelling voor 2022 onderstreept zijn superieure dekking ten opzichte van meerdere losse oplossingen. Geïntegreerde beveiligingsplatforms overtreffen individuele componenten en scheppen zo efficiëntie. Kerncapaciteiten, aangedreven door een single-pass engine, zijn essentieel voor optimale bedreigingspreventie, data bescherming en netwerkversnelling.

“SASE voorkomt versnippering van beleidsvorming over verschillende tools, wat zorgt voor een uniform veiligheidsbeleid in elke situatie.”

Z

3. Geleidelijke migratie: SASE is een evolutie, geen revolutie

Senior Forrester-analist David Holnes adviseert een gefaseerde aanpak voor de adoptie van SASE, afgestemd op het tempo en de behoeften van de organisatie. Begin klein en schaal op naar behoefte.

Z

4. SASE gaat over unificatie en vereenvoudiging

John Burke, CTO en hoofdanalist van Nemertes, legt de nadruk op de naadloze samensmelting van beleidsomgevingen dankzij SASE: “Geen versnippering meer van beleidsvorming over acht verschillende tools, wat zorgt voor een uniform veiligheidsbeleid in elke situatie.” SASE laat netwerken en beveiliging moeiteloos in elkaar overvloeien, met als resultaat een allesomvattende bescherming en geoptimaliseerde netwerkprestaties voor iedere gebruiker.

Z

5. SASE is snelheid, flexibiliteit en zakelijke differentiatie

Andre Kindnes, hoofdanalist bij Forrester Research: “Het netwerk is de belangrijkste onderscheidende factor voor het bedrijf.” SASE vergroot de flexibiliteit, voegt waarde toe en optimaliseert de kosten. IT geniet van gestroomlijnde activiteiten met selfservice en gecentraliseerd beheer. Updates en oplossingen verlopen naadloos, waardoor verstoringen tot een minimum worden beperkt.
“SASE is de ‘pandemische verzekering’ voor wat de toekomst brengt. Het maakt bedrijven en netwerken klaar voor groei, fusies, digitale transformatie, of verschuivende netwerkpatronen.”
Z

6. SASE: een verzekering voor de toekomst

Voor John Burke is SASE de ‘pandemische verzekering’ voor wat de toekomst brengt. Het maakt bedrijven en netwerken klaar voor voortdurende groei, of het nu gaat om een pandemie, digitale transformatie, fusies, overnames of verschuivende netwerkpatronen. Met SASE profiteren organisaties van ongeëvenaarde snelheid en wendbaarheid.

Z

7. IT-werk van tactisch naar strategisch

Mary Barton, consultant bij Forrester, onderstreept het voordeel van op afstand systemen implementeren voor de tevredenheid van IT-personeel. Met complexe uitdagingen zoals verkeersproblemen en applicatie-optimalisatie in de schijnwerpers, stijgt de moraal. Een krachtig netwerk beïnvloedt direct de gezondheid van het bedrijf en garandeert productiviteit en winstgevendheid. Dankzij deze optimalisatie kan IT zich richten op cruciale taken, zonder hinder van routinematig onderhoud.

Meer weten over SASE? Kom naar hét SASE event!

Wil je meer leren over SASE Cloud? Klik hier en vind meer informatie over de oplossing, de voordelen en welke uitdagingen het voor je kan oplossen.

Ben je al bekend met de oplossing, maar wil je liever met eigen ogen én handen ontdekken hoe SASE werkt in de praktijk? En antwoord krijgen op de vraag of SASE een oplossing is voor jouw organisatie?

Schrijf je in voor een Cato SASE Test Drive event! Bekijk hier het eerstvolgende event!